Imunitní systém jako strážce našich buněk
Vitamín C i zinek (které granátové jablko obsahuje ve vysokých dávkách) podporují imunitní systém. Proč je imunita tolik důležitá? Je totiž zodpovědná nejen za naši odolnost vůči negativním vlivům z vnějšího okolí (imunitní buňky nás chrání proti virům a bakteriím), ale také za správné fungování našich vnitřních tělesných pochodů. Buňky imunitního systému mají v „popisu práce“ kontrolu nad vlastními buňkami těla. Pokud dojde u některé k poškození či mutaci (důvodů může být mnoho), je to právě naše imunita, která rozhoduje o opravení či likvidaci poškozené či mutované buňky. Zabraňuje tím jejímu dalšímu šíření a nekontrolovanému bujení. Právě z těchto buněk mohou vzniknout novotvary – nádory. Pokud náš imunitní systém nefunguje správně, významně se zvyšuje riziko vzniku i návratu rakoviny.
Radost ze života dělá žití lehčím
Látky, které granátové jablko obsahují (zejména flavonoidy, vitaminy C a E), pomáhají také v kardiovaskulární oblasti, regulují krevní tlak i cholesterol, zlepšují tvorbu červených krvinek, pročišťují tepny, čímž zabraňují jejich ucpání a vzniku infarktu. Zároveň mají látky v granátovém jablku protizánětlivé vlastnosti. Díky obsažené vláknině má granátové jablko vliv i na trávení, čímž tělu umožňuje efektivně se zbavit nepotřebných látek, které jsou v mnoha případech pro tělo i toxické. Velkou výhodou granátového jablka je také jeho pozitivní vliv na nervovou soustavu. Hořčík se totiž mimo jiné vyznačuje svým zklidňujícím efektem, díky čemuž jsme schopni lépe zvládat náročnější životní situace a dopady stresu na náš organismus nemají až takové ničivé účinky.